Productivitatea la birou este una dintre provocarile fiecarui angajat. Pentru a obtine o performanta acceptabila, este necesar sa urmam cateva sfaturi de productivitate care ne ajuta sa evitam distragerile si sa lucram la capacitate maxima.

Factorii care determina productivitatea angajatilor pot avea origini diferite. Pe de o parte, exista factorii intrinseci (acei factori care tin de trasaturile personale). Desigur, exista oameni care sunt mai agili decat altii in functie de abilitatile lor, capacitatea de concentrare si starea lor mentala. Pe de alta parte, exista factori extrinseci sau de mediu, care au legatura cu mediul si locul de munca, pe langa motivatia primita.

In acest articol vrem sa ne concentram asupra acestor elemente si sa iti oferim cateva idei cheie pentru a-ti amenaja biroul ca sa devii mai productiv.

Asigura-te ca totul este functional!

Daca vrei sa fii cat mai productiv la birou, asigura-te prima data ca planul electric este bine pus la punct. Incearca sa pozitionezi strategic prizele si celelalte echipamente, astfel incat sa eviti sumedenia de cabluri incalcite.

De asemenea, asigura-te ca toate gadgeturile de care ai nevoie functioneaza perfect si ca nu au nevoie de reparatii, deoarece un laptop sau un computer cu probleme iti va da mereu batai de cap si te va incetini din ceea ce ai de facut.

Scapa de aglomeratie

Incearca sa scapi de hartiile de care nu mai ai nevoie, de brosurile de la proiectele mai vechi sau de biletele care nu mai sunt valabile. Toate aceste lucruri iti incarca biroul si iti dau batai de cap, mai ales atunci cand trebuie sa cauti un anumit dosar sau un document prin tot haosul de pe masa de lucru.
Profita de tehnologie si pastreaza toate documentele intr-un format digital, in fisiere ordonate, astfel incat sa gasesti totul mult mai usor. In schimb, in cazul dosarelor importante, iti recomandam sa le ordonezi si sa le pozitionezi mai departe de locul principal de lucru.

Decoreaza-ti biroul cu plante

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea biroului pentru a fi mai productivdebio.ro/promotii/